Tulevaisuuden Rovaniemi raiteille Tulosta


Rovaniemi kasvaa, ja kaupungin tulee kaavoittaa uusia asuinalueita. Jatkamalla kuluneilta vuosikymmeniltä tuttua linjaa rakennetaan jälleen Vennivaaran tapaisia hajanaisia asuinalueita autoilun varaan. Toinen vaihtoehto olisi suunnitella uudet alueet alusta alkaen joukkoliikenteen ehdoilla toimivaksi kokonaisuudeksi. Siitä kaupunki hyötyisi suurin mitoin niin taloudellisesti, kulttuurisesti kuin maisemallisestikin. Toimivan kaupunkiympäristön rakentaminen loisi korkeat edellytykset kaupunkikulttuurin kehitykselle, mikä entisestään lisäisi muuttovoittoa ja sysäisi Rovaniemen positiiviseen kierteeseen.

Tämä esitys kertoo joukkoliikenteeseen, erityisesti kevyeen raideliikenteeseen, perustuvasta kaupunkirakentamisesta. Esityksen tueksi on liitetty laskelmia, jotka auttavat hahmottamaan oikeat suuruusluokat vertailtaessa autoilun ja joukkoliikenteen aiheuttamia kustannuksia.

 

Tästä voit ladata koko esityksen kompaktina pdf-tiedostona (2,6 Mt) pdf-tiedosto


Graz_Mariatrost
Kuva Grazista Itävallasta Mariatrostiin johtavan yksiraiteisen radan varrelta. Pysäkeillä on kohtausraiteet. Kuten kuvasta näkyy, raideliikenne ei vaadi tuekseen massiivisia kerrostalolähiöitä, vaan oikein suunniteltuna se on toimivin liikennemuoto palvelemaan idyllisiä pientaloalueitakin.

<seuraava sivu>

Viimeksi päivitetty 11.05.2012 13:41
 

Lisää kommenttisi

Nimesi:
Otsikko:
Kommentti: