Mikä on duoraitiotie? Tulosta


Duoraitiotie on raideliikennemuoto, joka voi hyödyntää sekä rataverkkoa että katukiskoja. Duoraideliikenne syntyi Karlsruhen seudulla 1980-luvulla ja on levinnyt sieltä menestyksekkäästi ympäri Eurooppaa. Duoraitiotien myötä esikaupunkien paikallisjunalinjat ovat voineet jatkaa raitiovaunujen tapaan suoraan kaupunkien keskustoihin.

Samat vaunut voivat liikennöidä ongelmitta sekä kaukojunien radalla, kä
velykadulla, esikaupungissa että puistossa. Duoraitiotie tarjoaa mahdollisuuden käyttää raskaan raideliikenteen rataa uusia asuinalueita rakennettaessa. Tällä on valtaisa taloudellinen hyöty, kun liikenteen suurin väyläinvestointi on jo tehty ja rata olemassa.

Karlruhen duoratikka rautatiellä

Kuvissa Saksassa sijaitsevan Karlsruhen duoraitiovaunu rautatiellä ja kaupungin keskustan raitiokävelykadulla. Ylempänä olevassa kuvassa duovaunut käyttävät molempiin suuntiin samaa raidetta ja kohtaavat pysäkeillä. Vrt. Anttilanvaara, Tuomijärvi. Alemman kuvan katu on sallittu raitiovaunuille, kävelijöille ja pyöräilijöille. Vrt. Rovakatu.
Karlsruhen duoratikka kävelykadulla
<edellinen sivu> <seuraava sivu>

Viimeksi päivitetty 10.05.2012 22:41
 
Kommentit (1)
Ryan
1 22.06.2012 09:45
ABgMyPjf
Harmittaa, kun tänään demari.fi siuvlla oli suuri otsikko, joka kertoi jotain sen suuntaista, etteivät Helsinki ja Vantaa yhdisty. Tosin siihen jäi ammottava epävarmuuden aukko, joka on mielestäni hieno asia. Otsikossa käytettiin termiä Suur-Helsinki, jota myös minä olen käyttänyt.

Lisää kommenttisi

Nimesi:
Otsikko:
Kommentti: