Rovaniemi tarvitsee joukkoliikennettä Tulosta

 

 

Onko hehkutus joukkoliikenteestä yhteiskunnallisen autuuden symbolina levynsä päälle jumittaneiden fanaattisten maailmanparantajien hommaa? Vai onko olemassa jotakin joka todella tekee siitä tarpeellista?

 

Muutakin kuin ekologinen valinta

KorvanniemiOn totta, että joukkoliikennettä tulisi suosia tulevaisuuden liikennemuotona sen ympäristöystävällisyyden puolesta. Ympäristöystävällisyys ei kuitenkaan ole ainoa ko. liikennemuodon puolesta puhuva seikka. Vertailtaessa eri kaupunkiseutuja niin Suomen sisällä kuin euroopanlaajuisestikin on havaittavissa joukkoliikenteen tärkeys osana yhteiskuntakehitystä. Suurissa kaupungeissa autojen sopulivaellukset aiheuttavat kouriintuntuvia liikenneruuhkia, jotka aiheuttavat huonon ilmanlaadun lisäksi lukemattomien työtuntien menettämistä autojonoissa istumiseen. Toisin on tilanne kaupungeissa, joissa liikkuminen on mahdollista junin, bussein ja pyöräillen. Vaikkakaan Rovaniemen ongelmat eivät liiku samassa kokoluokassa kuin Münchenin tai São Paulon, olisi toimivan liikennejärjestelmän saaminen Lapin pääkaupunkiin ratkaiseva suunnannäyttö kaupungin tulevaisuuden kehityksessä.

 

Joukkoliikenne luo hyvinvointia

Väestökadosta kärsivässä Lapissakin olisi hyvä tajuta, etteivät ihmiset halua asua pohjoisessa vain pitääkseen huolta maanlaajuisesta väestötasapainosta. He haluavat palveluita: kulttuuria, urheilua, kauppoja, sellaista, mitä läntisessä yhteiskunnassa kutsutaan elintasoksi. Yksi keskeinen elintasoa nostava seikka on hyvät liikenneyhteydet, mikä tulevaisuudessa yhä enemmän tarkoittaa julkista liikennettä; jo nyt on nähtävissä maailmanlaajuisesti, että ne seutukunnat jotka siihen panostavat, menestyvät. Ympäristöystävällisillä junilla ja busseilla voidaan erityisesti kaupunkialueilla kuljettaa suuria joukkoja ihmisiä, ja kun järjestelmä toimii tarpeeksi hyvin, säästyy ihmisiltä ja yhteiskunnalta aikaa, rahaa ja hermoja. Vaikka bussi- tai junavuorot eivät itse lipputulojen puolesta olisikaan kannattavia, niiden välilliset hyödyt ihmisten viihtyvyyden ja liikkumisen helpottumisen kautta tekevät niistä investointien arvoisia. Toimiva liikennejärjestelmä on omiaan houkuttelemaan paikkakunnalle uusia veronmaksajia ja yrityksiä.

 

Rovaniemellä kannustetaan autoiluun

ruuhka

Sanoja Rovaniemi ja joukkoliikenne kuulee harvoin samassa lauseessa. Eteläkeskuksen suosio yritysten keskuudessa on nousussa. Ratkaisuksi alueen lisääntyvään liikenteeseen ja ruuhkiin kaupungin tekninen virasto esittää lisäkaistojen ja eritasoliittymien rakentamista alueelle. Investoinnit tulisivat olemaan miljoonien arvoisia, vaikka huomattavasti pienemmillä kustannuksilla voitaisiin saada alueen liikenne perustumaan tiheään bussi- tai jopa raitiovaunutarjontaan. Voi vain kysyä, kumpi kiillottaisi enemmän Rovaniemen imagoa investointeja harkitsevien yritysten ja muuttoa suunnittelevien ihmisten silmissä, nelostien eritasoliittymien kolminkertaistaminen vai joukkoliikennevuorojen kuusinkertaistaminen?

 

Tulevaisuuden ratkaisu

Jos Rovaniemestä halutaan toimiva ja viihtyisä kaupunki niin työssäkäyville, lapsiperheille, opiskelijoille kuin matkailijoillekin, olisi sijoitus joukkoliikenteeseen sijoitus seutukunnan tulevaisuuteen. Kaupungin, jossa kaupat, koulut, kaverit, urheilupaikat, kulttuuritapahtumat ja nähtävyydet ovat bussilla saavutettavissa, viihtyisyys ja houkuttelevuus ovat täysin toista luokkaa kuin kaupungin, jossa ilman yksityisautoilua ei tule säällisesti toimeen, mikä valitettavasti kuvastaa Rovaniemen tämänhetkistä tilannetta. On myös hyvä muistaa, ettei autoilukaan suinkaan maksa itseään takaisin, vaan sen tarvitsema infrastruktuuri tulee kokonaisuudessaan yhteiskunnalle monin verroin kalliimmaksi kuin joukkoliikenteen järjestäminen. Siksi joukkoliikenteeseen panostaminen olisi viisasta myös kunnallistaloudelliselta kannalta.

 

Vertailu joukkoliikenteen ja Eteläkeskuksen tieinvestointien kustannuksista sekä muista vaikutuksista.

Viimeksi päivitetty 01.09.2012 22:02
 
Kommentit (6)
Hienoa, että tämän asian puolesta kampanjoidaan!
6 13.09.2008 16:10
Satu
Asun Syväsenvaarassa bussireittien 8 ja 10 varrella, joten olen onnekas rovaniemeläinen tässä suhteessa, että oikein kaksi linjaa kulkee läheltä. Pystyn elämään ilman autoa, mistä olen iloinen. Mutta se, mikä ihmetyttää, on ettei täältä pääse keskustaan aamuisin kahdeksaksi. Varmasti täältä kulkisi enemmän väkeä bussilla työmatkoja, jos kaupunkiin pääsisi töiden alkuun mennessä. Ensimmäinen bussi (nr 10) menee ennen seitsemää ja seuraava vasta klo 8.10, kaupungissa se on vasta 8.30 aikaan. Ensimmäinen 8-bussi menee vasta 8.40 aikaan. Onneksi minun työpaikalleni on sopinut, että menen töihin vasta yhdeksäksi ja olen viiteen, mutta mielelläni kulkisin kahdeksasta neljään. Lisäksi jos ja kun työpaikkani joskus vaihtuu, niin ei ole enää ollenkaan varmaa, sopiiko se joka paikkaan. Sitten olisi auton osto edessä..

Pidän bussilla kulkemisesta ja omaa autoa minulla ei ole lainkaan ikävä. Mielummin nousen pakkasaamuna lämpimään bussiin kuin raaputan jäisen auton ikkunoita ja maksan maltaita sen lämmittämisestä. Olen joskus omistanut auton ja siitä ei tuntunut olevan kuin huolta ja harmia - ja hirveästi kuluja. Kaupunkilipun kuukausihinta 52 euroa ei tunnu kovin suurelta, kun miettii autoon kuukausittain kuluneita rahoja - huomioiden myös vakuutusmaksut ja autoveron.

Olen varsin tuore rovaniemeläinen ja minua on alusta saakka täällä ihmetyttänyt se valtava automäärä, mikä täällä on kaupungin kokoon nähden. Varsinkin pakkasaamuina keskustassa hengittäminen on lähes tuskallista, kun ilmassa on niin paljon pakokaasuja. Yök. Mutta ei se ole ihme näillä bussiyhteyksillä, koska on paikkoja, joista ei kertakaikkiaan bussit kulje sillä tavalla, että niitä voisi päivittäin arjessa käyttää.

Voi kun jokainen voisi päättää, mihin maksamiaan verovaroja käytettäisiin - itse en haluaisi tukea maksamillani veroilla uusien liittymien, parkkipaikkojen ym. rakentamista, vaan nimenomaan joukkoliikennettä. Unelmieni Rovaniemen keskusta olisi kokonaan kielletty yksityisautoilta ja parkkipaikkojen ym. tilalle istutettaisiin puita.

Siitä pitää antaa rovaniemen joukkoliikenteelle kiitosta, että vuosi sitten alkoi keskustan ja Nivavaaran välillä kulkea 10-bussin iltavuoro. Ilman sitä en pystyisi käymään keskustassa illalla olevissa harrastuksissani. Onneksi bussissa tuntuu olevan matkustajia niin paljon, ettei vuoroa varmaan lopeteta.
Rovaniemen joukkoliikenne
5 30.08.2008 12:23
ihka
Uudessa Rovaniemessä olleesta jutusta (perjantai 29.8.2008)
luin..

ja kuulosti tosi hyvältä tuo suunnitelma.
Tarvittaisiin kuitenkin uusia busseja joihin pääsee vauvan vaunujen kanssa ilman apua!! Se ottaa päähän kun bussikuski ei nosta takamustaan vaan huutaa suoraa huutoa ihmisille "auttaako joku vai pitääkö minun nousta" sehän on palvelu ammatti ja heidän pitäisi auttaa sanomattakin!!
minä ainakin kannatan tätä uudistusta.
Eriarvoistavaa ympäristöpolitiikkaa
4 21.05.2008 10:35
Yksityisautoilija pakosta
Mielestäni Rovaniemen joukkoliikenne on mainio esimerkki Suomen ja EU:n ilmastokeskustelun kaksinaamaisuudesta. Naurettavinta nykyisessä päästökauppa-/ilmastopolitiikkakeskustelussa on, että juuri vähiten päästöjä tuottavien alueiden ihmiset joutuvat sopeutumaan eniten. Yksityisautoilijaa rangaistaan kovalla kädellä polttoaineen hinnoissa, mutta kuitenkaan ei tarjota muita vaihtoehtoja. Jos katsotaan Lapin metsiä ja soita päästökaupan näkökulmasta, niin Euroopan ruuhka-alueidenhan pitäisi maksaa meille. Eikö siis valtiolta luulisi heruvan vähän lisävaroja kelvollisen joukkoliikenteen kehittämiseen ja ylläpitämiseen?
nivavaaran kulkevat bussit...
3 13.04.2008 11:45
kortiton
kuinkahan monta kertaa talven aikana on bussi hajonnut ja jättänyt vuoron väliin...järkyttäviä romuja lähes kaikki tälle suunnalle kulkevat linjat (ja niillähän turistit kulkevat napapiirille..ei varmasti nosta kaupungin imagoa.)vuorot kulkevat surkeasti,tuntia aiemmin on lähdettävä bussiin köröttelemään ehtiäkseen töihin ja sitten vielä käveltävä keskustasta pari kilometriä...kyllä on ilo maksaa!!! en ole alunperin täältä päin,joten olen tottunut huomattavasti parempaan julkisenliikenteen tasoon...toivon, että jonain kauniina päivänä nivavaarasta kulkee uudet bussit puolentunnin välein.....
Nivavaaraan lisää linja-auto vuoroja
2 12.04.2008 10:26
Piritta
Nivavaaran alueella bussit kulkevat aivan liian harvoin. Vuoroja pitäisi saada lisää niin aamupäivälle ja varsinkin iltapäivälle ja illalle. Jos pitäisi hoitaa asioita kaupungin keskustassa työpäivän jälkeen, on kulku hankalaa, koska linjoja kulkee niin harvoin. Linja-auto vuorot pitäisi jakaa koko päivälle tasaisin väliajoin, esim. puolen tunnin tai tunnin välein, jotta uskaltaa edes lähteä hoitamaan asioita, eikä tarvitsisi turvautua kalliiseen taksiin. Nivavaarassa asuu paljon nuorisoa, jolla varmasti on myös tarvetta säännölliseen linja-autoliikenteeseen.

Lisäksi Nivavaaraan kulkeva linja-autoreitti voisi kulkea säännöllisesti Myllymäentien läpi, josta moni Nivavaaran alueen tie haarautuu ja josta olisi mahdollisimman monelle hyötyä, jotta matka bussipysäkille ei tulisi liian pitkäksi kävellä.
Aatenharjuntielle lisää vuoroja
1 26.03.2008 21:19
Sirkka
Hei,
Linja-autoliikenne Vennivaaraan Aatenharjuntielle on ollut suureksi avuksi. Yläkoululaisten koulumatkat ja harrastuksiin meno on helpottunut. Linja-autoliikenteen tulee jatkua edelleen, sillä yläkouluikäisten määrä kasvaa tulevina vuosina.
Aatenharjuntielle kaivataan vielä lisää vuoroja. Tärkein on 18.15 vuoro, sekä aamuisin ja iltapäivisin linja-auton tulisi kulkea puolen tunnin välein.