Kunnallisaloite kaupunginvaltuustolle 12.10.2009 Tulosta

Nuorten opiskelijoiden perustama Joukkoliikennettä Rovaniemelle -kansanliike luovuttaa kunnallisaloitteensa kaupunginvaltuustolle maanantaina 12.10.2009 klo 15.45 kaupunginvaltuuston kokouksen alla. Kunnallisaloitteessa esitetään, että Rovaniemi luopuisi nelostielle suunnitelluista 46 miljoonan euron eritasoliittymistä ja panostaisi voimakkaasti joukkoliikenteen kehittämiseen. Kunnallisaloitteen tekijöiden mukaan jatkuva uuden tiekapasiteetin ei ole pysyvä ratkaisu liikenteen sujuvoittamiseksi, vaan seurauksena olisi kallis kierre. Sen sijaan joukkoliikenteeseen sijoittaminen on tapa edistää liikkumisen sujumista kaupungissa, pienentää veronmaksajilta liikenteeseen meneviä kokonaiskustannuksia sekä tehdä Rovaniemestä viihtyisämpi ja vetovoimaisempi kaupunki.

Aloitteen on allekirjoittanut n. 1800 ihmistä joista 1661 on ilmoittanut kotipaikkakunnakseen Rovaniemen. Koska tämä vastaa kolmea prosenttia kaupungin äänioikeutetuista ja ylittää täten selvästi kahden prosentin rajan äänioikeutetuista, kunnallislaki velvoittaa kaupunginvaltuuston käsittelemään aloitteen kuuden kuukauden kuluessa sen luovutuksesta.

Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita todistamaan tapahtumaa Rovaniemen kaupungintalolle maanantaina 12.10 klo 15.45!

 

 

Viimeksi päivitetty 02.04.2012 05:25