Visio Rovaniemen paikallisbussilinjastosta Tulosta

Rovaniemenjoukkoliikenne.net on tehnyt ehdotuksensa siitä, millainen paikallisbussilinjasto kaupunkiin tilaaja-tuottaja-mallilla saataisiin. Visiossa on kiinnitetty huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Rovaniemen kunta on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen; Paavalniemestä Lentokentälle ja Ylikylästä Koskenkylään ulottuvaan kaupunkivyöhykkeeseen (linjat 1-10), Rautionsaareen, Muurolaan, Sinettään, Vikajärvelle, Oikaraisiin sekä Kivitaipaleeseen ulottuvaan kakkosvyöhykkeeseen (linjat 11-18) sekä koko kunnan kolmosvyöhykkeeseen (linjat 11-18)
  • vuorojen on ulotuttava kaikkina vuorokaudenaikoina ja kaikkina viikonpäivinä kaikille alueille, vain silloin joukkoliikenne on kilpailukykyinen vaihtoehto ja sillä on todelliset mahdollisuudet houkutella asiakkaita.
  • kaikkiin lipputyyppeihin sisältyy kaupunkivyöhykkeellä yhden tunnin, seutulipulla 2-3 tunnin rajaton vaihto-oikeus.
  • vuorovälit ovat kaupunkivyöhykkeellä selkeät 15, 30 tai 60
  • kaikki linjat (myös seutulinjat) ajavat Ruokasenkatua ja osin myös Lapinkävijäntietä sekä Koskikatua, jolloin kaikilta linjoilta on helpot vaihtoyhteydet joka suuntaan, kuten rautatieasemalle, lentoasemalle, Rantavitikalle ja keskussairaalaan.
  • samalle alueelle lähtevät (niin kaupunki- kuin seutuvyöhykkeen) bussit kulkevat keskustassa pääsääntöisesti samoja reittejä ja lähtevät samoilta pysäkeiltä.
  • korkea palvelutaso saadaan kaluston tehokkaalla käytöllä, esimerkiksi samalle alueelle ajavia päällekkäisiä vuoroja on vältettävä.
  • ristisubventio, ts. voitollisilla vuoroilla tuetaan tappiollisia vuoroja, jolloin kokonaisuus toimii. Aamu-, ilta- ja viikonloppuvuorot kannattavat arkiliikennettä.
  • Rovaniemen bussilinjasto tulee laatia siten, että sillä on todelliset mahdollisuudet joukkoliikenteen kulkutapaosuuden nostamiseen. Joukkoliikenteen kulkutapaosuus on Rovaniemellä tällä hetkellä alle kolmen prosentin luokkaa, kun se esimerkiksi Tampereen työmatkaliikenteessä on 17 %.

Paina hiirellä vasemmanpuoleisista ikkunoista niin pääset tutustumaan linjastoon.

Sivuilla on myös toinen, palvelutasoltaan korkeatasoisempi linjastoehdotus. Siinä yhdeksää tärkeintä linjaa liikennöidään aina vähintään 30 minuutin vuorovälillä ja ruuhka-aikana liikennettä on mm. Eteläkeskukseen ja Rantavitikalle 10 minuutin välein. Lisäksi linjojen reitit ovat uudessa suunnitelmassa selkeämmät, yhteen suuntaan ajavia ympyröitä linjojen päissä on vältetty.

 

Viimeksi päivitetty 30.08.2012 17:05
 
Kommentit (19)
Turisteille omat bussit napapiirille!
19 20.12.2010 13:53
Paleltunut
Matkustin juuri linjalla 8 Saarenkylästä keskustaan, ja sain odotella pakkasessa kolme varttia bussia, joka oli tupaten täynnä napsulta saapuvia turisteja! Kehitysehdotus etenkin näin jouluaikaan olisi siis järjestää turisteille oma linjansa napapiirille ja santaparkkiin, tai lisätä edes jonkinlaista infoa tienvarsien aikatauluihin mahdollisista myöhästymisistä!
LOL
18 24.11.2010 09:00
no lol
jep kaikki boikotoi.
mie kuljen bussilla kouluun nyt talvella korkalovaarassa. kaikki helsinkiläuiset yms valittaa :P
Miten on ..
17 18.08.2010 19:41
Kalle
jos menen Ylikylästä kaupunkiin bussilla ja alle tunnin päästä menen toiseen bussiin ruokasenkadulla, joka menee Ounasrinteelle, pääsenkö vaihtolipulla ja miten se käytännössä toimii? Kun Ylikylästä ei kulje suoraa bussia Ounasrinteelle ja en haluaisi maksaa yhteen suuntaan 6 euroa ja takaisin samaa. Kiitos.
Hyva blogi
16 13.04.2010 18:13
unlophy-tool
Kiitos mielenkiintoista tietoa
miten????
15 10.11.2009 21:36
roope koukkula
miten rovaniemel kulkee bussit?? mun kaveri sanoo: "se bussi lähtee 7:10 jos 8:00 alkaa koulu" et ei kuulemma varma et ottaa vähä päähä =/
Kokemuksia
14 15.01.2009 15:26
Unnu
Eilen harjoittelin bussin käyttöä Rovaniemellä. Kaikki ongelmat tuli todettua:
arktinenappelsiini.blogspot.com
ylikylästä miten kulkee
13 12.01.2009 00:16
janne
miten ylikylästä kulkee bussit kaupungiin olen muutamassa sinne eikä ole autoa
Loistavaa!
12 08.09.2008 11:59
Joku
Nämä sivut todella ajavat hyvää asiaa! Rovaniemen paikallisliikenne tosiaan kusee!

Itse olen tottunut Turun paikallisliikenteeseen ja siellä oli todella hyvä kulkea.

Lippujen hinnat oli todella sopivat!
2,50€:lla saa matkustaa KAKSI TUNTIA ihan vapaasti.
5€:lla saikin sitten kyrryytellä kokonaisen vuorokauden.

Ja äsken messengerissä nettituttuni sanoi, että opiskelijoilla on Turussa kortti (28€/kk) jolla saa kyrryytellä niin paljon ku sielu sietää.

Parasta Turun paikallisliikenteessä oli se, että linjurit ajoivat useasti (15-30 min välein)

Rovaniemi. Paikallisliikenne on suunniteltu päin honkia. Esim. Kairatien ammattikoululla pitäisi odotella tuntin, jos tahtoo nousta 3-linjan linjuriin. Siinäkin voisi useammin ajella, ettei tarvi alkaa käveleen toiselle puolen kaupunkia.
Toimintaa
11 07.09.2008 03:36
Ari Ryynänen
Valitettavasti käsittääkseni tämän kaltaisiin asioihin ei voi vaikuttaa kuin äänestämällä sellaisia henkilöitä, jotka oikeasti uskaltavat sitoutua näihin asioihin. Kaikki kyllä lupailevat, mutta kuka uskaltaa sanoa suoraan että: 'Perhana, se ei toimi, laittakaa se kuntoon eilen!'

Minä uskallan, ja uskallan myöhemminkin. Mitä te olette mieltä, oletteko asianne takana, minä _en_ haluaisi kulkea kävellen kotoani Rantavitikalta keskustaan, eikä se ole edes pitkä matka. Ymmärrän hyvin ihmisiä, jotka haluaisivat päästä käymään edes keskustassa muulloinkin kuin ruuhkahuippuna...
Miten pääsee eteläkeskukseen töihin ja takaisin?
10 06.09.2008 16:37
Turina
Olen seurannut, kuinka eteläkeskukseen rakennetaan koko ajan uusia liiketiloja ja edelleen uusia on suunnitteilla. Oletan, että ko alueen liikeyritysten määrä on kasvanut viimeisten vuosien aikana valtavasti. Mutta miten ihmeessä ihmiset pääsevät sinne töihin ja sieltä takaisin joukkoliikenteen avulla? Ihmettelen jos pääsevät.

Omakin työpaikkani siirtyy ehkä eteläkeskukseen seuraavien 1-2 vuoden sisällä. Jos joukkoliikenne eteläkeskukseen ei silloin toimi riittävän hyvin, täytyy harkita työpaikan vaihtoa, joka käytännössä merkitsee myös paikkakunnan vaihtoa.
Katvealueita
9 01.09.2008 12:16
Juhani
Kyllä on täällä Kolpeneentielläkin vähän vaikea kannattaa joukkoliikennettä. Aamuisin ja iltapäivisin kulkee joku bussi, iltaisin ja keskipäivällä ei - lisäksi vain kouluaikoina. Kesällähän ja koulujen lomilla voi kävelläkin nyyttien kanssa, mutkin vain 6 km! Illalla kävellään muuten vain, paitsi ne, joilla on varaa taksiin.
Samaa mieltä
8 22.06.2008 08:58
Suvi
Asun Ylikylässä ja useimmiten joudun aloittamaan työt aamulla kahdeksalta koska ensimmäinen vuoro täältä lähtee vasta 6.57 ja bussi esim .Saarenkylän ja Nivavaaran suuntaan 7.20 arkisin kaupungista. Ja iltapäivällä ihan miten sattuu... Ja sinne meno on ja takaisintulo on lähes mahdotonta koska linjan 8 aikataulu on todella vaikea tulkita... Ja Ylikylästä ei kulje edes kesällä aamuisin yhtään vuoroa ennen kahdeksaa ja viikonloppuisin ei lainkaan.Lisää vuoroja kaivataan kovasti.
Paljon parannettavaa
7 13.05.2008 10:54
Elsa
Asun Korkalovaarassa ja käyn töissä Saarenkylässä - joukkoliikenteen ehdoilla toteutettuna mahdoton yhtälö. Aamulla menee kaksi vuoroa suoraan paikasta toiseen, harmi vaan ettei tee mieli värjötellä pihalla kuudesta kymmeneen. Muuten pitäisi mennä kahdella bussilla, nykyisillä hinnoilla ja aikatauluilla!

Kahdella bussilla yhteen suuntaan: päivässä neljä matkaa. Yleensä kuljen autolla joten kuukausikorttia en tarvitse, ilman sitä kalliiksi tulee. Vielä kun pitäisi saada selvää esim. 8:n aikatauluista. Joka ainoalla vuorolla on merkkejä enemmän kuin laki sallii, sanotaan kulkevan Ruokasenkadun kautta vaikkei tuon kadun nimeä lue reitissä jne... Olen kulkenut monta vuotta paikallisbusseilla mutten ole vieläkään saanut tuota selvitettyä.

Busseilla tulisi taatusti kuljettua jos vuoroista muokattaisiin yksinkertaisemmat! Ei tarvisi etsiä parkkipaikkaa ja tulisi samalla säästettyä luontoa. Hyvällä asialla mennään, enemmän vain väkeä tänne! :)
Parannettavaa on
6 11.05.2008 21:34
Mie vain
Se on tosi, että parannettavaa on Rovaniemen paikkariliikenteessä. Pari kertaa on käynyt niin, että linkku on ollu niin täynnä ettei se ole voinu enää ottaa matkustajia kyytiin; sano että tulkaa seuraavalla tänne ei enää mahdu. Ja se seuraava tulee puolen tunnin päästä ja talvipakkasella pitäs odottaa sitä sitte. Ja toisinaan taas linkku on niin tyhjä ettei siellä ole ku pari kolme kyytiläistä. ja harmittaa niitten puolesta jotka asuu esim. Nivavaarassa ja vähän syrjemmällä, ku linkkuja menee aika harvoin. Ja illan viimiset vielä aika varhain. Ja sitte nämä aikataulut nuille syrjemmille; aikojen perässä on jos jonkinlaista lyhennettä ja selityksinä, että "kulkee sen ja sen tien kautta" "lähtee tältä tieltä 5 min. aikasemmin" " menee ensin tänne ja sitte tämän kautta sinne". Ei nuissa voi pysyä perässä, jos ei säännöllisesti kulje nuissa linkuissa! Miksei syrjäseuduille vois mennä vaikka pari kolme autoa esim. tunnin välein sen jälkeen kun nykysessä aikataulussa lukee? (esim. sinne josta liikenne loppuu iltapäivällä) Senkin jo auttais asiaa varmaan jonkun verran. Ja Luojan kiitos viitosen rinnalla talvisin liikkuu 5A, muuten jäis aika moni kyydistä pois!
Myös joidenkin kuskien asiakaspalvelutaidoissa on parantamista... Vai mitä? :P
Huono on
5 15.04.2008 20:12
Jukka
Vähäinen kokemukseni Rovaniemen bussiliikenteestä ei ole kovinkaan hyvä.
Linjalla x auto kulkee kymmenen yli tai kymmentä vaille paitsi ei keskipäivällä. Aattoina taas varttia vaille, mutta ei illalla. Koulupäivinä puolestaan aikataulu onkin puolelta. Pyhäpäivinä se on jotain muuta.
Eihän tuossa sekamelskassa kukaan pysy mukana.

Muutin tähän hienoon kaupunkiin muualta. Siellä bussilinjat ja aikataulut olivat säännöllisiä ja selkeitä. Matkustajia oli usein hiljaisenakin aikana autot pullollaan. Rovaniemellä valitettavasti usein vain pari matkustajaa. Kyllähän tästäkin pitäisi hälytyskellojen soida. Jotain on pielessä.

Henkilöautoliikenne marketeissa ja monessa muussakin paikassa Rovaniemellä on huikeasti vilkkaampaa kuin tuplasti suurempien kaupunkien alueilla. On tietenkin, kun bussit eivät kulje.

Varmasti kansa oppii käyttämään julkisia kulkuneuvoja, kun niiden kohtuullinen tiheys, mutta ennen kaikkea säännöllisyys osataan järjestää järkevästi.

Hintaan en osaa ottaa kovin paljon kantaa. Opiskelijoille kohtuulliset hinnat samoin kuin eläkeläisillekin. Toisaalta kohtuullisuutta kaikille, jotta joukkoliikenteestä tulisi tapa.
Oulussa veteraanit matkannevat ilmaiseksi vai ovatko peräti kaikki kansaneläkeläiset. Jotain sen tyyppistä olen kuullut. Siinäpä miettimistä päättäjille, siinäkin.
Samaa mieltä
4 15.04.2008 16:04
Heidi
Rovaniemen joukkoliikenteelle täytyy tehdä jotain,esim. Nivavaarasta on ikävää lähteä mihinkään illemmalla, kun viimeinen iltataksi menee 20.15 ja sitä ennen bussi milloin mitenkin Santaparkin aukioloaikojen mukaan. Kun Rovaniemellekin on saatu lisää keikkoja, olisi mukavaa, että niitä pääsisi myös katsomaan eikä tarvitsisi kävellä 10 kilometriä kotiin.
Olen...
3 12.04.2008 10:32
Piritta
samaa mieltä kuin edelliset kirjoittajat:)Hyvä asia, että joku on ottanut asian käsittelyyn ja toivon että tämä asia menisi todellakin eteenpäin.
Hienoa
2 02.04.2008 20:44
Joku
Kerrankin joku tajuaa miten huonosti täällä kulkee bussit! Olisi mahtavaa jos tänne esim. nivavaaraan tulisi bussit puolen tunnin välein niinkuin bussit nro 5 ja 4 kulkee.

Hienoa että joku ottaa tällälailla asiaan kantaa!
Loistavaa!
1 17.03.2008 21:56
Nina Savolainen
Sivusto käsittelee todella, todella tärkeää asiaa! Myös esitellyt visiot vaikuttavat kannatettavilta ja hyvin pohdituilta.

Asia kaipaisi mielestäni selvästi enemmän julkisuutta. Toivottavasti löytyy kanavia saada sivuille enemmän kävijöitä ja sitä kautta enemmän näkyvyyttä.