Seutuvyöhykkeen linjasto Tulosta

seutulinjat pienennettynäKlikkaa kartta suuremmaksi.

Seutuliikenne tulee järjestää yhteistyössä kaukoliikenteen linja-autojen kanssa, kuten jo nyt.

Linja 11 Keskusta - Niskanperäntie - Rautionsaari

Linja 12 Keskusta - Muurola - (Jaatila)

Linja 14 Keskusta - Sinettä -(Sonka/Meltaus/Lohiniva)

Linja 15 Keskusta - Vikajärvi - Yli-Nampa - Käyrämö

Linja 16 Keskusta - Oikarainen - Vanttauskoski - Autti - Pirttikoski

Linja 18 Keskusta - Kivitaipale - Narkaus

 

Kuten voi huomata, linjojen numeroinnissa olisi se idea, että samalle alueelle menevien kaupunki- ja seutuvyöhykkeen numerot olisivat samankaltaiset. Eteläkeskukseen liikennöisivät linjat 1, 2, 11 ja 12 sekä Kairatietä Ylikylään linjat 4 ja 14. Napapiirille pääsisi linjoilla 5 ja 15, Vaaralaan linjoilla 6 ja 16, sekä Ojanperälle linjoilla 8 ja 18. Näin olisi helppo muistaa, mikä seutulinja kullekin alueelle kulkee, jolloin niitä voisi myös hyödyntää kaupunkivyöhykkeen sisäisissä matkoissa kaupunkilipun hinnalla.


Seutuvyöhykkeen linjaston kohdalla tutkimus on vasta alussa, joten kaikki ideat kylien joukkoliikenteeseen liittyen ovat tervetulleita!
Viimeksi päivitetty 06.09.2008 17:02
 
Kommentit (1)
Pääteistä sivussa olevat kylät
1 21.09.2008 12:16
Reino Rissanen
Rovaniemen joukkoliikenne kaipaa todella kehittämistä. Nostan teille hattua. Myös pääteiden sivussa olevat kylät tarvitsevat joukkoliikennettä esim. Välijoki. Bussia ei sielä ole nähty useampaan vuoteen. Työmatkakulut nousevat pilviin, nuorten harrastus- ja vapaanajan vieton mahdollisuudet rajoittuvat. Myös kaupungissa koulua käyvillä nuorilla pitäää olla mahdollisuus päästä joukkoliikennne kuljetuksella kaupunkiin ja sieltä pois. On selvitettävä ensiki, kuinka paljon käyttäjiä on, niin voidaan varata sopiva kuljetusmuoto esim linja-auto/pikku bussi/linjataksi.

Lisää kommenttisi

Nimesi:
Otsikko:
Kommentti: